Mainos

Tutkijat löysivät kolme elämälle mahdollista supermaapalloa

Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt kolme elämälle mahdollista supermaapalloa, kertoo Turun yliopisto. Tutkijat arvelevat, että maapalloa hiukan isokokoisemmilla supermaapalloilla voi olla nestemäistä vettä, mikä mahdollistaisi elämän olemassaolon planeetoilla.

Nämä kolme supermaapalloa kiertävät himmeää tähteä, joka sijaitsee tutkijoiden mukaan oman Aurinkomme naapurustossa. Tähden nimi on Gliese 667C. Se on kooltaan kolmannes Auringon massasta ja kuuluu kolmen tähden järjestelmään.

Tähden ympärillä arvioidaan kiertävän jopa seitsemän planeettaa, joista kolme sijaitsee elinkelpoisella vyöhykkeellä. Elinkelpoisen vyöhykkeen supermaapallot kiertävät tähteään paljon lähempänä kuin maapallo Aurinkoa.

Tutkijoiden mukaan planeettojen oletetaan olevan aina sama puoli tähteä kohti, joten niiden päivä ja vuosi olisivat samanmittaiset. Toinen puoli supermaapalloista on ikuisesti paisteessa, toinen puoli aina yössä.

Löydön tehneen tutkijaryhmän toisena johtajana toimii Turun yliopiston tutkija Mikko Tuomi, joka työskentelee parhaillaan Hertfordshiren yliopistossa Englannissa.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.