Mainos

Tutkijat: Elefantti synnyttää mammutin viiden vuoden kuluttua

Japanissa tutkijaryhmä on vakuuttunut siitä, että mammutti voi pian tallustella jälleen maan päällä. Tutkijaryhmä on asettanut tavoitteekseen elvyttää mammutin viiden tai kuuden vuoden kuluessa.

Mammutti on tarkoitus elvyttää käyttämällä hyväksi mammutin kudosta, jota eristettiin viime kesänä venäläisessä tutkimuslaitoksessa.

Japanilaisten tutkijoiden lisäksi ryhmään kuuluu venäläinen mammuttitutkija sekä kaksi yhdysvaltalaista elefantti-asiantuntijaa. Ryhmä on jo tähän mennessä onnistunut kehittämään metodin, jolla jäätyneistä soluista on saatu eristettyä mammutin DNA:ta.

Seuraavaksi tutkijaryhmän tavoitteena on lisätä mammutin soluydin elefantin munasoluun, josta soluydin on poistettu. Munasolun avulla tutkijat toivovat saavansa aikaiseksi mammutin geeneillä varustetun sikiön.

Tämän jälkeen sikiö aiotaan istuttaa elefantin kohtuun siinä toivossa, että elefantti aikanaan synnyttää mammutin.

- Jos onnistumme sikiön kehittämisessä, meidän täytyy pohtia kuinka saamme mammutin kehittymään sekä aiommeko esitellä sen yleisölle, projektia vetävä Kioton yliopiston professori Akira Iritani toteaa.

Jos tutkijat onnistuvat mammutin luomisessa, heidän tavoitteenaan on muun muassa kartoittaa sen geenejä. Mammuttia tutkimalla tutkijat toivovat ymmärtävänsä paremmin sitä, minkä takia laji kuoli sukupuuttoon.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.