Mainos

Tutkijat: Amerikkalaislapset katsovat liikaa TV:tä

Tutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia alle kolmikuisista vauvoista katsoo säännöllisesti televisiota, DVD:tä ja videoita.

Amerikkalaistutkijat ovat todenneet, että televisiota katsovien lasten määrä on Yhdysvalloissa paljon odotettua suurempi.

Alle kaksivuotiaista amerikkalaislapsista noin 90 prosenttia ja jopa 40 prosenttia alle kolmikuisista vauvoista katsoo säännöllisesti televisiota, DVD:tä ja videoita.

- Emme pysty sanomaan tutkimuksestamme, onko se hyväksi vai pahaksi. Sen tiedämme, että se on paljon, sanoo tutkija Frederick Zimmerman Washingtonin yliopistosta. Hänen tutkimuksensa ilmestyy Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine -julkaisussa.

Toinen samassa julkaisussa esiteltävä tutkimus osoittaa, että liiallinen tv:n katselu voi johtaa tarkkaavaisuus- ja oppimisvaikeuksiin. Siinä havaittiin, että kolmesta neljään tuntia päivässä tv:tä katsovilla nuorilla oli muita todennäköisemmin tarkkaavaisuus- tai oppimisvaikeuksia.

- Jo yli tunnin päivittäisellä tv-katselulla voi olla haitallisia vaikutuksia, sanoo tutkija Jeffrey Johnson Columbian yliopistosta.

Zimmermanin haastattelemista vanhemmista 29 prosenttia uskoi, että vauvoille suunnatut tv- ja DVD-ohjelmat ovat hyviä opetuksellisessa mielessä. Hän sanoo, että vanhemmat saavat markkinoilta viestiä, että ne auttaisivat aivojen kehittymisessä.

- Sellaista ei kuitenkaan ole osoitettu, hän jatkaa.

Johnson puolestaan uskoo, että TV saattaa tehdä nuorista lyhytjänteisiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.