Mainos

Tutkijat: 180 vuoden ikä mahdollinen tulevaisuudessa

Joukko tutkijoita uskoo, että ihminen voi tieteen kehittymisen myötä elää tulevaisuudessa peräti 180-vuotiaaksi. Tähän asti ihmisen yläikärajana on pidetty noin 120 ikävuotta.

Tuoreimpien tutkimustulosten mukaan rajaa saatetaan pystyä nostamaan vuosikymmenillä jo tämän vuosisadan aikana. Tutkimustuloksia esiteltiin San Franciscossa pidetyssä Maailman tulevaisuusyhdistyksen vuotuisessa konferenssissa.

- Uskon, että olemme saavuttamassa kuolemattomuuden. Varovaistenkin arvioiden mukaan näin tulee tapahtumaan vuoteen 2075 mennessä, arvioi Montclairin yliopiston liiketalouden professori Michael Zey, joka on myös kirjoittanut kirjoja tulevaisuudesta.

Ihmisiän nostamisen mahdollistaisi solujen ja geenien muuntaminen sekä nanoteknologia, arvioi New Jerseyn lääketieteellisen yliopiston professori Donald Louria.

-Se, mikä vielä vuosikymmen sitten oli tieteistarinaa, ei enää ole sitä, Louria sanoi.

- Joidenkin esitysten mukaan ihminen voisi elää vaikka 200, 300 tai 500 vuotta, hän jatkoi.

Monet ikääntymiseen erikoistuneet tutkijat suhtautuvat kuitenkin tietoihin skeptisesti. Heidän mukaansa ihmisen keho on suunniteltu kestämään noin 120 vuotta. Kriitikoiden mukaan jo pelkästään aivojen ikääntyminen rajoittaa ihmisen ikää, vaikka elämäntyyli olisikin terveellinen ja sairauksilta vältyttäisiin.

Ajatus 180 vuoden iän saavuttamisesta on yhtä utopistista kuin jos yrittäisi lähettää avaruussukkulan Plutolle, New Englandissa satavuotiaita tutkivaa ryhmää johtava Thomas Perls totesi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.