Mainos

Tutkijaryhmä: Viranomaiset osasyyllisiä Beslanin verilöylyyn

Tutkijaryhmän mukaan osasyyllisiä verilöylyyn ovat sekä paikallis- että liittovaltion viranomaiset.

Paikallisen tutkijaryhmän mukaan viranomaiset ovat osasyyllisiä Beslanin vuoden takaiseen verilöylyyn, kirjoittaa Vlast-lehti.

Pohjois-Ossetian parlamentin asettaman tutkijaryhmän mukaan pääsyyllisiä 318 ihmisen kuolemaan ovat koulun vallanneet taistelijat. Osasyyllisiä verilöylyyn ovat kuitenkin sekä paikallis- että liittovaltion viranomaiset.

Tutkijaryhmän johtajan Stanislav Kessajevin mukaan "ihmisiä ehdottomasti rangaistaan".

Tutkijaryhmän syyttävä sormi osoittaa Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n johtajaan Nikolai Patrusheviin ja maan sisäministeriin Rashid Nurgalijeviin. Kumpikaan miehistä ei ole kertonut, missä he olivat Beslanin panttivankikriisin ajan 1.-3. syyskuuta 2004.

Lisäksi Kessajev syyttää liittovaltion viranomaisia kriisin neuvottelun huonosta organisoinnista. Hänen mukaansa esimerkiksi pääneuvottelijana toimineelle paikalliselle viranomaisille kerrottiin, että paikalle oli tulossa ammattilaisneuvottelijoita Moskovasta. Nämä eivät kuitenkaan koskaan saapuneet.

Kessajevin ryhmä arvostelee liittovaltion viranomaisia myös siitä, että nämä kieltäytyivät neuvottelemasta tshetsheenikapinallisten silloisen johtajan Aslan Mashadovin kanssa.

Beslanin verilöylyä tutkii myös liittovaltion viranomaisten tutkijaryhmä. Se ei ole tähän mennessä onnistunut tuomaan julkisuuteen mitään uutta merkittävää tietoa panttivankidraamasta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.