Mainos

Tutkijaryhmä: Indonesia tehnyt sotarikoksia Acehissa

Riippumaton indonesialainen tutkijaryhmä julkisti tänään raporttinsa, jonka mukaan Indonesian armeija on syyllistynyt sotarikoksiin Acehin maakunnassa vuodesta 1989 lähtien. Tutkijaryhmän mukaan suurin osa maakunnassa sattuneista väkivaltaisuuksista on luonteeltaan "valtion väkivaltaa", johon sotilaat ovat osallistuneet esimiestensä määräyksestä.

Indonesian armeijan operaatio Acehin islamististen itsenäisyystaistelijoiden kukistamiseksi kesti vuodesta 1989 vuoteen 1998. Raportin mukaan suurin osa sotarikoksista liittyy Kopassus-eliittijoukkojen toimintaan. Acehin levottomuudet ovat jatkuneet myös viime vuoden jälkeen, vaikka sotilastoimet on virallisesti kumottu. Kuluneen vuoden aikana yli 250 ihmistä on saanut surmansa yhteenotoissa.

Indonesian poliisi on tänään kertonut lähettävänsä satoja uusia poliisiviranomaisia Acehiin. Alueelle lähetettävät poliisit ovat mielenosoitusten rauhoittamiseen keskittyviä erikoisjoukkoja. Indonesia pelkää levottomuuksien yltyvän joulukuun alussa, jolloin Acehin itsenäisyysliike viettää vuosipäiväänsä. Vaatimukset maakunnan itsenäistymisestä voimistuivat lokakuussa, kun AbdurrahmanWahid valittiin Indonesian presidentiksi.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.