Mainos

Tutkijan väite: Voimme elää tuhatvuotiaiksi

Vanhenemista tutkiva Aubrey de Grey väittää, että voimme elää tuhatvuotiaiksi. Miehen mukaan kehomme ei tarvitse sairastua vanhemmiten.

Vanhenemista tutkivan Aubrey de Greyn mukaan ihmisillä olisi mahdollisuus elää tuhatvuotiaiksi, kertoo guardian.co.uk. Cambridgen yliopistossa ikääntymisen prosesseja tutkiva de Grey toteaa, että teollistuneessa maailmassa 90 prosenttia kuolemista on ikääntymisen aiheuttamia.

– Ihmiset ovat aikojen alusta asti yrittäneet väittää, että voimme voittaa ikääntymisen, mutta yritykset eivät ole olleet kovinkaan menestyksekkäitä. Meillä on taipumusta ajatella, että ikääntyminen on jotakin, mitä ei voi välttää, de Grey sanoo.

Miehen mukaan ikääntymisensä kanssa sinuiksi tullut henkilö haluaa harvoin jatkaa vanhenemisen estämisen kysymyksen parissa, vaikka uusia ideoita aiheen tiimoilta ilmaantuisikin.

Kuoleman merkitys hölynpölyä?

De Greyn mukaan ihmiskehossa tapahtuu jatkuvasti ikääntymistä estäviä toimintoja. Keho kuitenkin sallii pienet molekyyli- ja solutason vauriot.

– Keho taistelee näitä vastaan niin kovasti kuin kykenee, mutta se häviää. Emme siis voi tehdä ikääntymiselle mitään ilman teknisiä apuvälineitä. Näitä minä kehittelen.

Iän mukana iskee myös moni sairaus. De Grey uskoo, että tieteen keinoin olisi mahdollista taistella ainakin solujen kuolemista ja liiallista jakautumista vastaan. Miehen mukaan ongelmia aiheuttavat myös solut, jotka eivät kuole, kun niiden pitäisi: myös näihin voisi hänen mielestään vaikuttaa.

De Greyn mukaan se, että kuolema antaisi elämälle merkityksen, on "hölynpölyä".

– En halua sairastua, enkä halua sinun sairastuvan. Siitä on kyse, hän sanoo.

Miehen mukaan hän on hieman kuin lääkäri: hän vain haluaa ihmisen elävän 90-vuotiaana yhtä terveenä kuin 30-vuotiaana.

MTV3/Helmi

Lähde: Guardian.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.