Mainos

Tutkijalautakunta selvittää kalastajien katoamista

Onnettomuustutkintakeskus asetti tänään tutkijalautakunnan selvittämään Selkämerellä maanantaina kadonneiden kahden kalastajan ja troolari Lean katoamista.

Lautakunnan puheenjohtajaksi määrättiin Onnettomuustutkimuskeskuksen erikoistutkija, merikapteeni Risto Repo. Jäseniksi tulivat toiminnanjohtaja Mauri Lähteenmäki Maskusta ja kalastaja Pentti Vehkaperä Haukiputaalta.

Puheenjohtaja Risto Repo arveli työn pääsevän täyteen vauhtiin maanantaina. Hän arvioi tutkimusten keskittyvän samanlaisiin aluksiin, erityisesti Lean kanssa paritroolia vetäneeseen Nipsu-troolariin. Se löytyi täysin toimintakuntoisena tiistaiaamuna Rauman majakan ulkopuolelta. Repo arveli, että Lean kaltaisilla troolareilla tehdään mallikokeita, muun muassa niiden kallistumista eri tilanteissa.

Repo sanoo pitävänsä hyvänä, että tutkijalautakunnassa on asiantuntemusta sekä merenkulusta että kalastuksesta. Tutkijalautakunnan puheenjohtaja Risto Repo arveli, että ensimmäisiä tutkimustuloksia voidaan odotella noin puolentoista viikon kuluttua.

Kaksi kalastajaa ja troolari Lea katosivat ilmeisesti maanantaina aamuyöllä Selkämerellä. Molemmat kalastajat olivat Lea-troolarissa, jonka arvellaan uponneen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.