Mainos

Tutkija: Venäläisille tuli mitta täyteen

Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith arvioi, että Venäjän vaalitulos heijastaa venäläisten kyllästymistä vallitsevaan tilanteeseen.

— Venäjän mittapuussa ne olivat protestivaalit. Venäläisillä alkaa olla mitta täynnä siihen tapaa ja tyyliin, jolla Venäjää on johdettu. Osa johtuu korruptiosta ja osa siitä, ettei Pohjois-Kaukasuksen tilannetta olla saatu kuriin. Tiedetään, että koko viilataan linssiin ja se alkaa venäläisten mielestä olla liikaa, Smith sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Valtapuolue Yhtenäinen Venäjä on menettämässä runsaasti kannatustaan viime vaaleihin verrattuna. Smithin mukaan viitteitä siitä on ollut ilmassa, vaikka valtapuolue on väittänyt toista.

— Kremlissä on tapahtunut jonkinlainen lukuvirhe. Jo syyskuussa, kun pääministeri Vladimir Putin ja presidentti Dmitri Medevedev kertoivat suunnitelmastaan vaihtaa virkojaan seuraavien presidentinvaalien yhteydessä, näytti siltä, ettei Putinilla ollut kuin 40 prosentin kannatus. Tämä näkyi nyt duuman vaaleissa ja voi heijastua presidentinvaaleihin.

Smithin mukaan vaalien alla Venäjän politiikkaan on tullut säpinää.

- Meillä on monta esimerkkiä sitä, että liberaalimpia ajatuksia edustavien puolueiden kannatus olisi nousussa, vaikkei näissä vaaleissa sitä nähtykään. Voi olla, että vaalivilppi on päässyt vaikuttamaan tähän.

(MTV3)

Katso MTV3:n Maarit Roihan ja tutkija Hanna Smithin kommentit: (Huomenta Suomi 5.12.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.