Mainos

Tutkija: Vanhasen kannattaisi keskittyä pääministerin työhön

MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund, Åbo Akademi

Pääministeri Matti Vanhasen kannattaisi keskittyä siihen, missä hän on parhaimmillaan eli asioiden hoitamiseen pääministerinä., sanoo Åbo Akademin tutkimusjohtaja, MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

- Siinä hänen toimintansa on ollut vakuuttavaa. Jostain syystä puolueen sisäinen johtaminen ei ole mennyt aivan yhtä hyvin., Grönlund toteaa.

Pääministeri Matti Vanhasen arvostus on laskenut. MTV:n kyselyyn vastanneista piiritoimikuntien jäsenistä hänen katsoi onnistuneen erittäin tai melko hyvin 69%, kun viime vuonna vastaavassa kyselyssä luku oli 82%.

Vanhanen saa ministerinä silti paljon paremmat arvosanat kuin puheenjohtajana. Hänen maltillisuuttaan kiitetään, mutta osa kentästä toivoo, että Vanhanen nostaisi keskustan saavutuksia hallituksessa enemmän esiin.

Vanhanen on ollut kahden hallituksen pääministerinä, mikä alkaa varmasti näkyä kannatusluvuissa. Lisäksi yksityiselämän ruotiminen julkisuudessa vaikuttaa, toteaa Grönlund.

Puolueväki arvostelee myös keskustan mediaosaamista; hyvistä asioista ei osata pitää ääntä. Sen sijaan otsikoissa pysyvät mm. Vanhasen naisseikkailut.

Keskustan eurovaalikampanjoinnissa on nostettu esille Urho Kekkonen. Grönlund ihmettelee sitä, että onko Kekkosen nostaminen naftaliinista hyvä vastaus kannatuslukujen laskuun.

Kokoomus porskuttaa aallonharjalla

Kookoomuksella on hyvä draivi päällä tällä hetkellä. Heitä ei mikään keikuta kovin helposti gallupeissa eikä vaaleissakaan, Grönlund toteaa.

- Kun taloustilanne alkaa kohdistua myös kokoomuksen peruskannattajiin, niin sillä tulee olemaan seurauksia puolueen kannatukseen. Ihmisten jokapäiväinen leipä vaikuttaa siihen, miten puolueeseen suhtaudutaan, sanoo Grönlund.

Ulkoasiainministeri Alexander Stubb on kokoomuksen kenttäväen suosikki. MTV:n kyselyyn vastanneista piirihallitusten jäsenistä 99% arvioi hänen onnistuneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin, 90% jopa erittäin hyvin. Hänen katsotaan tuoneen avoimuutta ulkopolitiikan "kabinettiluonteeseen" ja hänen EU-osaamistaan arvostetaan runsaasti.

Myös valtiovarainministeri Jyrki Kataisen arvioi onnistuneen erittäin tai melko hyvin 99% vastaajista.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.