Mainos

Tutkija: Tuulivoimalat voivat aiheuttaa terveysriskin

Yhdysvaltalaisen tohtorin mukaan tuulivoimaloiden lähellä asuminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Lastentautien ylilääkäri Nina Pierpont New Yorkista on tutkinut tuulivoimaloiden läheisyydessä asumisen vaikutuksia Yhdysvalloissa, Britanniassa, Kanadassa, Irlannissa ja Italiassa yli viiden vuoden ajan.

Hänen mukaansa tuulivoimapuistojen läheisyydessä asuminen voi aiheuttaa mm. sydänsairauksia, tinnitusta, paniikkikohtauksia, migreeniä ja unihäiriöitä.

Hän on nimennyt havaitsemansa uuden terveysriskin tuuliturbiinisyndroomaksi (wind turbine syndrome - WTS), kertoo brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Turbiinin päästämät matalat äänitaajudet voivat myös aiheuttaa painajaisia ja muita häiriöitä lapsilla sekä häiritä nuorten kehitystä, Pierpont väittää. Hän kuitenkin tähdentää, etteivät kaikki ihmiset ole korkeassa riskissä saada ongelmia tuuliturbiineista.

Pierpontin tutkimukset viittaavat siihen, että tuuliturbiinien matalat ääni- ja värähtelytaajuudet vaikuttavat ihmisiin - ei pelkästään kuulon, vaan myös luiden kautta.

Pierpontin väitteitä on kritisoitu voimakkaasti. Britannian hallitus ja tuulivoimayhtiöt ovat tähän mennessä kieltäneet, että tuulivoimaloiden aiheuttamasta äänestä ja värähtelyistä voisi koitua terveysongelmia. Näiden tahojen mukaan tohtori Piepontin väitteet ovat kuvitteellisia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.