Mainos

Tutkija syyttää Hautalaa ja mediaa Putin-vihan lietsonnasta

Tutkija sanoo provosoineensa kirjallaan tarkoituksella. Hautala ei aio ainakaan tällä hetkellä ryhtyä oikeustoimiin.

Venäjä-tutkija Johan Bäckman syyttää kirjassaan kansanedustaja Heidi Hautalaa ja suomalaisia tiedotusvälineitä Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin vastaisen vihan lietsomisesta.

Kirjassa Saatana saapuu Helsinkiin Bäckman väittää, että toimittaja Anna Politkovskajan murhaa käytettiin tähän tarkoitukseen ja Hautalan eduskuntavaalikampanjan edistämiseen.

Kirjan kannessa on kuva verta kuolaavasta Hautalasta, jolla on kädessään Politkovskajaa esittävä voodoonukke.

Hautala sanoo, ettei aio ainakaan tällä haavaa ryhtyä oikeustoimiin kirjan vuoksi.

Bäckmanin kirja ilmestyy myös venäjäksi. Bäckman sanoo halunneensa tarkoituksella provosoida ja käyttää värikästä tyyliä, koska myös Politkovskaja teki samoin omissa jutuissaan.

Kirjassa Bäckman kuvaa Politkovskajaa katkeraksi ukrainanjuutalaiseksi naiseksi, joka mustamaalaa Venäjää ja sen sankarillista johtajaa, presidentti Putinia. Suomalaiset tiedotusvälineet menivät innokkaina mukaan yllyttämään suomalaisissa asuvaa vanhaa venäläisvihaa.

- Suomalainen mediakansa hukutettiin kuvottavuuksiin: TV1 suihkutti visvaa katsojan silmille samalla, kun Helsingin Sanomien sivut olivat pahanhajuisen oksennuksen tahrimia. Haiseva suomalaislauma tarttui Anna Politkovskajan ruumiiseen, repi sen kappaleiksi, tappeli jokaisesta palasta ja söi jokaisen murusen suuhunsa ikävästi nauraen, Bäckman maalailee kirjassaan.

Mielenosoitus oli mielenhäiriö

Suomen kynttilämielenosoitukset Politkovskajan muistolle olivat Bäckmanin mielestä ilmentymä tyypillisestä suomalaisesta russofobisesta massapsykoosista, jossa on "vakavia kollektiivien mielenhäiriön piirteitä".

- Joukkoliikehdinnän taustalla ovat poikkeuksellisen voimakkaat vainoharhaiset ja paranoidit tuntemukset, joissa Venäjän uskotaan aikovan ja aiheuttavan Suomelle pahaa, Bäckman kuvaa.

Kirjansa lopuksi Bäckman haaveilee maailmasta ilman Helsingin Sanomia. Hänen mukaansa 60 prosenttia Suomessa vallitsevasta pahuudesta katoaisi, jos Helsingin Sanomia ei olisi.

Bäckmanin silmissä Putin on sankari, maailman suurimman valtion johtaja, joka käy sotaa terrorismia vastaan.

Bäckman on väitellyt venäläisestä järjestäytyneestä rikollisuudesta ja kirjoittanut useita kirjoja Venäjästä. Hän on ollut suomalaisissa tutkijapiireissä varsin kiistanalainen henkilö jo ennen uutta kirjaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.