Mainos

Tutkija: Suomen oltava aktiivisempi ilmastoneuvotteluissa

Ensi maanantaina Etelä-Afrikan Durbanissa alkavalta YK:n ilmastokokoukselta odotetaan päätöksiä Kioton sopimuksen kohtalosta.

Ainoa voimassa oleva sitova, päästövähennyksiin velvoittava sopimus päättyy ensi vuonna eikä uudesta sopimuksesta ole tietoakaan. Parhaassa tapauksessa Durbanissa voitaisiin saada aikaan tiekartta ja aikataulu uudelle sitovalle ilmastosopimukselle.

Uusia päästövähennyslupauksia ei todennäköisesti kuulla Etelä-Afrikassa. Jos kuultaisiin, se voisi edistää neuvotteluja. Monet toivovat, että EU nostaisi oman päästövähennystavoitteensa 30 prosenttiin.

- EU-maiden ja Suomenkin etu on se, että me olemme etukenossa vähentämässä päästöjä, koska jos sen tekee järkevästi ja kustannustehokkaasti, sillä saadaan vihreän talouden kasvua, sanoo Greenpeacen ilmastoneuvonantaja Kaisa Kosonen.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Antto Vihma toivoo Suomelta aktiivisempaa otetta neuvotteluissa.

- Toivon, että Suomessakin ryhdyttäisiin visionäärisemmin pohtimaan sitä, että päästövähennystavoitteet on talouden etu. Se, että on jarrumiehenä, tarkoittaa, ettei saada uusia vihreän talouden työpaikkoja.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu: (Huomenta Suomi 25.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.