Mainos

Tutkija: Sarah Palin veti tyylipisteet kotiin

Suomalaisasiantuntijan mukaan republikaanien varapresidenttiehdokas Sarah Palin otti odotetusti kotiin tyylipisteet varapresidenttiehdokkaiden tuoreessa televisioväittelyssä.

Yhdysvaltojen varapresidenttiehdokkaiden, demokraattien Joe Bidenin ja republikaanien Sarah Palinin väittelyä seuranneen ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan Palin ei kuitenkaan täysin vakuuttanut.

Tutkija Salonius-Pasternak korostaa, että Palinin kokemattomuus ulkopolitiikassa paistoi läpi, kun ulkopolitiikkaan mentiin syvällisemmin.

Ehdokkaat väittelivät mm. Iranin uhasta. Palin halusi myös jatkaa Yhdysvaltain läsnäoloa Irakissa, kun taas Biden olisi lisännyt nyt joukkoja Afganistaniin.

Tutkija Salonius-Pasternakin mukaan Palinille oli puolueen taholta selvästi kerrottu etukäteen mihin ulkopoliittisiin asioihin väittelyssä pitää paneutua ja mistä lähinnä pidättäytyä.

Sarah Palin mm. kutsui Iranin johtajaa tyhmäksi ja irrationaaliseksi, Salonius-Pasternak mm. huomauttaa.

Energia- ja ympäristökysymykset nousivat esille

Väittelyssä tuli esiin myös yhä tärkeämmiksi käyvät energiakysymykset. Sarah Palin korostikin Yhdysvaltain riippumattomuutta muiden maiden öljystä ja energiasta. Palin korosti myös ympäristömuutosten vaikutusten arviointia.

Salonius-Pasternakin mukaan Palinin vetovoima perustui paitsi uuteen ajatteluun myös nykyisten vallanpitäjien arvosteluun. Biden taas pärjäsi sisältökysymyksissä kokemuksellaan. Palin jäi alakynteen myös kovissa talouskysymyksissä.

Pahoilta virheiltä vältyttiin

Varapresidenttiehdokkaat Yhdysvalloissa yleensä hyökkäävät vastapuolen presidenttiehdokasta vastaan. Salonius-Pasternakin mukaan Palinin piti tämän lisäksi vakuuttaa katsojat siitä, että hän itse on varteenotettava ehdokas.

Kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään mittavia mokia, Salonius-Pasternak muistuttaa. Väittelyn vaikutuksia kannatuslukuihin onkin vielä liian aikaista arvioida, sillä väittely oli tasainen.

Salonius-Pasternak ei usko Sarah Palinin vetävän demokraattien hävinneen presidenttikandidaatin Hillary Clintonin kannattajia republikaanien äänestäjiksi.

Sen sijaan republikaanipuolueen konservatiivisin osa on innostunut vaaleista Sarah Palinin vuoksi, Charly Salonius-Pasternak toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.