Mainos

Tutkija: Ruotsissa enemmän ryöstötilaisuuksia kuin Suomessa

Ruotsissa tapahtuu tilastojen mukaan enemmän pankki- ja arvokuljetusryöstöjä kuin Suomessa ja Norjassa, vaikka maiden väkilukuerot otetaan huomioon, kertoo Ruotsin rikoksentorjuntaneuvoston tutkimus- ja kehitysjohtaja Felipe Estrada.

- Mutta jos otetaan huomioon maiden väliset erot pankkikonttorien lukumäärässä, vastaa Ruotsin ryöstörikollisuuden määrä suomalaista ja on pienempi kuin Tanskassa, Estrada kertoo sähköpostitse Tukholmasta.

Hänen mukaansa siis osan Ruotsin ja Tanskan Suomea suuremmista ryöstöluvuista voi selittää sillä, että ryöstötilaisuuksiakin on Ruotsissa ja Tanskassa enemmän kuin Suomessa.

- Huomionarvoista on, että vakavien ryöstöjen osuus pohjoismaisista ryöstöistä on hyvin pieni kaikista ilmoitetuista ryöstörikoksista: yhdestä viiteen prosenttia.

Estradan mukaan pankki-, posti- ja arvokuljetusten ryöstöt eivät ole merkittävästi lisääntyneet viime vuosina missään Pohjoismaissa.

- Sen sijaan niin Ruotsissa kuin Suomessakin on tapahtunut merkittävä ryöstöjen väheneminen 1990-luvun alkuvuosiin nähden.

Estrada sanoo, että väheneminen on johtunut parantuneista turvajärjestelyistä ja teknisistä ratkaisuista.

- Ei kuitenkaan voida sulkea pois sitä, etteikö osa eroista liittyisi erilaisiin rikoksentorjuntakeinoihin Pohjoismaiden välillä.

Lue myös:

Katso videot:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.