Mainos

Tutkija Putinin ja Tsiprasin tapaamisesta: Tarkoitus oli kuulostella

Venäjällä ja Kreikalla on selvästi valmisteilla jotain yhteistyökuvioita, arvioi Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith presidentti Vladimir Putinin ja pääministeri Alexis Tsiprasin tapaamista.  

-Hyvin vahvasti vihjaistiin vastavuoroisuuteen erityisesti energiasektorilla ja investointipuolella. Eli jos kreikkalaiset ovat kiinnostuneet myymään satamansa, silloin venäläiset ovat valmiit ostamaan ja siitä tulee rahaa Kreikan valtiolle, Smith sanoo.  

Hänen mukaansa asiaa ei ollut kuitenkaan vielä valmisteltu.  

-Tarkoitus oli kuulostella, mitkä lähtökohdat Venäjällä on Kreikan puolesta, mistä ne ovat kiinnostuneet ja paljonko ne ovat valmiita maksamaan mistäkin. Nyt alkaa varmasti Kreikan puolelta mietintä, ovatko he valmiit lähtemään mukaan.  

Smith katsoo, että Venäjä vaikuttaisi joka tapauksessa haluavan jonkinlaista yhteistyökuviota. Tosin Putin korosti jälleen Venäjän haluavan tehdä ensisijaisesti yhteistyötä koko Euroopan kanssa.  
-Mieluummin koko Euroopan kanssa, mutta voidaan tässä Kreikankin kanssa keskustella, Smith kuvailee.  

Tutkijan mukaan tapaaminen oli Putinille myös pr:ää, kun yksi Euroopan johtajista ilmoitti, ettei hyväksy sanktioita ja tukee Ukrainaa koskevaa Minskin prosessia.   

-Putininkin puheessa oli, että ensisijaisesti sanktiot pitäisi saada pois.  

Smith tiivistää tapaamisen olleen tärkeä, mutta tiettyjen realiteettien laittaneen sille jarruja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.