Mainos

Tutkija: Pussy Riotin naiset helppo kohde Venäjän vallanpitäjille

Venäjällä on alkanut oikeudenkäynti presidentti Vladimir Putinia arvostellutta Pussy Riot -punkkariryhmää vastaan.

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuron mukaan Pussy Riotin naiskolmikko on varoittavana esimerkkinä helppo kohde, koska kansakaan ei hyväksynyt heidän esiintymistään.

– Valtaosa venäläisistä mielipidetiedustelun mukaan suhtautuu kriittisesti itse tähän performanssiin johtuen siitä, että siinä loukattiin kirkollisia ja uskonnollisia arvoja ja ne koettiin rienaavaksi. Siinä suhteessa heidät on helppo nyt ottaa tällaiseksi varoittavaksi esimerkiksi, Kangaspuro sanoo.

Hänen mukaansa tämä kertoo Venäjästä ainakin sen, että siellä tapahtuu jotain yhteiskunnallisella tasolla.

– Tällainen kansalaismielipiteen ilmaiseminen jopa ristiriitaisella tavalla ja taatusti suurta yleisöä kosiskelematta kertoo siitä, että ihmiset ovat rohkaistuneet. Toisaalta se osoittaa, että vallanpitäjät kuten hallitus Putinin johdolla sekä kirkko vastaavat aika kovilla otteilla tällaiseen.

Performanssiryhmän jäseniä uhkaa jopa seitsemän vuoden vankeustuomio. Runsas viikko sitten kolmikon tutkintavankeutta jatkettiin ensi vuoden tammikuuhun.

Naiskolmikko pidätettiin helmikuussa. He järjestivät kirkkoperformanssin, jossa he muun muassa rukoilivat Neitsyt Mariaa vapauttamaan Venäjän Putinista.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 30.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.