Mainos

Tutkija: Pakotteissa lyhyt tuumaustauko

Venäjään mahdollisesti kohdistettavissa talouspakotteissa vedetään pari päivää henkeä, arvioi ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

EU:n, Yhdysvaltain, Venäjän ja Ukrainan johtajat kokoontuvat ylihuomenna Geneveen etsimään kriisiin ratkaisua.

– Eilinen ulkoministerikokous oli vähän odottavalla kannalla, ja päätöslauselmakin kuvasti sitä, että tässä ei haluttu vetää mattoa torstain kokouksen alta. Sieltä odotetaan vastausta kysymykseen, että olisiko viimeinkin mahdollista avata neuvottelutie osapuolten ja läntisten tukitahojen välillä. Ulkoministerien päätöslauselmassa eilisiltana viitattiin siihen mahdollisuuteen, että EU saattaa olla jossain tilanteessa valmis siviili- tai sotilasoperaatioon, mutta kyllä tässä ensin täytyy saada selkoa siihen isompaan kuvaan, eli Venäjän ja Ukrainan väliseen neuvotteluyhteyteen, Tiilikainen aprikoi.

Tiilikaisen mukaan laajat pakotteet ovat EU:lle vaikea asia, koska maiden intressit ovat niin erilaiset.

– Nyt tässä on kuitenkin aika tarkkaan määritelty laukaiseva tekijä talous- ja kauppapakotteille. Muistaakseni eilisillan päätöslauselmassakin käytettiin sanamuotoa, että jos Venäjä yhdenkään askeleen ottaa tästä eteenpäin, niin lyödään kauppapakotteet. Tätä tässä nyt arvioidaan, Tiilikainen jatkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.