Mainos

Tutkija: Nokian pitää nyt olla yhtä nopea kuin Usain Bolt

Tutkija suomii Nokiaa liian hitaasta tuotekehityksestä. MTV3:n Kymmenen uutisissa vieraillut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Timo Seppälä arvioi, että Nokialla ei ole enää aikaa odottaa parempia aikoja, vaan sen pitää toimia heti.

-Nokian pitää juosta yhtä kovaa kuin maailmanmestari Usain Bolt ja rakentaa uutta älypuhelinsarjaa yhdessä operaattoreiden kanssa, Seppälä sanoo.

Erityisen huolissaan Seppälä on Kiinan markkinoista. Nokian puhelinten kappalemääräinen myynti laski kaikilla alueilla tammi-maaliskuussa; Kiinassa myynti suorastaan romahti.

-Kiinassa tilanne tulee vaikeutumaan edelleen. Kiinan markkinoilla on siirrytty uuteen vaiheeseen, ja kilpailijoiden Android-tuotteet tulevat siellä todella vahvasti. Erityisen huolestuttavaa on se, että Kiina on ryhtynyt protektionistisiin toimiin markkinoidensa sulkemiseksi.

Seppälä uskoo, että Nokian suunnittelemat leikkaukset kohdistuvat myös Suomeen.

-Myös Suomessa työpaikat ovat leikkurin alla. Nokia Siemens Networks ei puolestaan kuulu Nokian ydinliiketoimintaan ja uskon vahvasti, että se on myyntilistalla ensimmäisenä.

Seppälä näkee Nokian tilanteessa jotain hyvääkin: Yhdysvalloissa menee aiempaa paremmin.

-USA:ssa askeleet menevät oikeaan suuntaan. Olin muutama kuukausi sitten siellä käymässä ja oli kiva havaita, että Nokian tuotteet ovat kaupoissa siellä vihdoinkin.

(MTV3)

Katso Etlan tutkijan Timo Seppälän kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.