Mainos

Tutkija: Kun diesel taas kallistuu, ruokakassikin kallistuu

Tutkija neuvoo kuluttajia seuraamaan alennettujen elintarvikkeiden hintoja, sillä kun polttoaineet taas seuraavat kerran kallistuvat, kauppakassin hinta kohoaa.

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm toteaa, että kaikkien kauppojen on vähän pakko olla mukana hintasodassa. Kuluttajat kannattaa silti verrata eri kauppoja.

- Mitä enemmän ketjuja on mukana ruoka-alessa, sitä enemmän tuotteita on alennuksessa. Mutta samat tuotteet eivät ole alennuksessa jokaisessa kaupassa; pienemmässä myymälässä voi olla enemmän alennettuja tuotteita suhteellisesti kaupan omaan valikoimaan nähden. Isoissa marketeissa vain muutamia kymmeniä tuotteita alennettu, pienemmässä kaupssa ruoka-ale saattaa tuntua konkreettisemmalta, Holm kertoo.

Holm neuvoo myös seuraamaan nyt alennettujen elintarvikkeiden hintoja polttoaineen hintoihin.

- Tässä vaikuttaa paljon taustalla se, että kauppa saa kustannussäästöjä, kun bensan ja dieselin hinta on laskenut. Kaupoilla on isot logistiikkakustannukset. Lisäksi Valion kannattaa toimittaa kotimaan markkinoille tuotteitaan vähän alennettuun hintaan, koska Venäjä-pakotteet ovat yhä voimassa.

- Kannattaa seurata, ettei tämä jää lyhytaikaiseksi markkinointikikaksi, etteivät hinnat pikkuhiljaa palaudu entiselle tasolle. Kuluttajien valppauden lisäksi julkinen hintakeskustelu on tärkeää.

Holm herättelisi julkista keskustelua myös muista kaupan hintoihin liittyvistä asioista, kuten kaavoituksesta ja aukioloajoista, jotta kilpailua saataisiin lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.