Mainos

Tutkija kumoaa vanhat ohjeet: Tuhdista aamupalasta on vain haittaa

Viime vuosikymmenet meitä on kehotettu syömään aamulla tukevasti, jotta jaksamme pitkälle päivään. Yhtälailla on opetettu, että kun aamulla syö kunnon aamiaisen, ei päivällä tule puputettua turhaan.

Saksalainen tutkimus kumoaa ikiaikaiset ohjeet. Else-Kröner-Freseniuksen ravitsemuslääketieteen keskuksessa saatu tulos paljastaa, että riippumatta siitä mitä ihminen aamulla söi, lounas- ja illallisannos pysyivät saman kokoisina.

- Yleinen käsitys on, että jos syöt tuhdin aamiaisen, syöt päivänmittaan kevyemmin. Näin ei kuitenkaan käy. Päinvastoin, aamulla nautitut suuret kalorimäärät kerääntyvät koko päivän kalorikakkuun ja ihminen tulee syöneeksi liikaa, tohtori Volker Schusdziarra sanoo.

Tutkimukseen osallistui 280 ylipainoista ja 100 normaalipainoista henkilöä. Heidän ruokailutottumuksiaan seurattiin kaksi viikkoa.

Tutkittavat söivät aamupalaksi yleensä muroja, makkaraa ja juustovoileipiä.

- Aamupalasta kertyy aikamoinen kalorilasti, kuten huomaamme.

Tohtori Schusdziarra toteaa, että aamupala ei ole kenellekään täysin välttämätön.

- Jos joku tarvitsee aamiaisen, se kannattaa syödä, mutta jos aamulla ei tunne oloaan nälkäiseksi, sen voi jättää huolettaa väliin. Aamiainen lisää kalorimäärä monilla aivan turhaan, mies jatkaa.

Tutkimuksesta kertoi CNN:n verkkosivut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.