Mainos

Tutkija: Kivikauden ihmiset rakensivat valtavan maanalaisen verkoston Eurooppaan

Saksalaisen tutkijan mukaan Euroopan alla risteilee valtava kivikautinen tunneliverkosto. Tutkija Heinrich Kuschin kirjoittaman kirjan mukaan satojen kivikautisten asuinalueiden alta on löydetty 12 000 vuotta vanhoja tunneliverkostoja.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että verkostoja on löydetty risteilevän maan alla Skotlannista aina Turkkiin asti ulottuvilta alueilta.

Kusch uskoo alkuperäisen tunneliverkoston olleen kooltaan valtava, kun ottaa huomioon, että niin monia tunneleita on säilynyt aina tähän päivään asti.

Kusch kirjoittaa "Secrets Of The Underground Door To An Ancient World" -kirjassa, että Saksasta Bavariasta on löydetty 700 metrin pätkä luolaverkostosta. Itävallasta on löytynyt 350 metrin mittainen tunneli.

Kuschin mukaan tunneleita oli alunperin tuhansia. Osa niistä on vain 70 senttiä halkaisijaltaan. Joistakin kohdin tunnelit ovat isompia ja niissä on huoneita. Kaikki tunnelit eivät ole yhteydessä toisiinsa, mutta ne muodostavat Kuschin mukaan kuitenkin valtavan verkostokokonaisuuden.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan luolaverkosto tarjosi suojaa petoeläimiltä tai säältä.

Kirjassa todetaan, että kirkkojen kappeleita rakennettiin usein luolastojen sisäänkäyntien yhteyteen, koska kirkko saattoi pelätä luolastojen pakanallista perintöä ja halusi kariuttaa niiden vaikutuksen.

Joissakin kirjoituksissa tunneleita on pidetty reitteinä manalaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.