Tutkija: Keskusta on ongelmissa

Ongelmat vastaehdokkaan löytämiseksi Paavo Väyryselle kielivät ongelmista puolueen sisällä. MTV3:n asiantuntijan, Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mukaan pudotus suurimmasta puolueesta ongelmiin löytää ehdokasta kertoo sisäisistä vaikeuksista:

– Keskusta oli näihin vaaleihin asti suurin puolue ja pääministeripuolue. Puolueen sisäinen tila ei ole kunnossa, muuten varmasti joku entisistä puheenjohtajista tai nykyinen (Mari Kiviniemi) olisi asettunut ehdolle.

Grönlundin mielestä myös murskaavat gallupit saattavat pelottaa potentiaalisia ehdokkaita. Tuleviin presidentinvaaleihin on asettunut jo yksi ehdokas yli muiden – gallupeissa kokoomuksen Sauli Niinistö on selvä johtaja. Tähän kun vielä lisätään keskustan pudonneet kannatusluvut, ei asettuminen ehdolle ehkä kuulosta houkuttelevalta.

– Tässähän olisi ollut esimerkiksi Anneli Jäätteenmäelle hyvä paikka asettua ehdolle. En tiedä, miksei hänkään asettunut – oliko sitten niin, että turha lähteä häviämään Niinistöä vastaan.

Grönlundin mukaan kaikki keskustan aktiivipoliitikotkaan eivät ole Väyrysen takana. Myös etukäteisgallupit povaavat hänelle alhaisia äänestyslukemia.

– Olisi Väyrysen itsensäkin kannalta hyvä saada vastaehdokas esivaaleihin. Silloin valinta puolueen ehdokkaaksi olisi kunnialla hoidettu.

Katso MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin kommentit: (Huomenta Suomi 9.9.2011)

Lue myös:

    Uusimmat