Mainos

Tutkija: Kataisen hermot pettivät

Tiedotusvälineiden myllytys ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) tekstiviesteillä paisui tutkijan mukaan kohtuuttomiin mittoihin ja johti lopulta siihen, että kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen hermot pettivät.

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen johtaja Heikki Paloheimo, menikö asia valtiosäännön kannalta ihan oikein.

- Kävikö tässä niin, että suomalainen media tekstiviestimyllytyksellään erotti ministerin? Valtiosäännön kannaltahan asia menee niin, että ministeri eroaa, jos hän itse pyytää eroa ja tasavallan presidentti myöntää eron tai jos eduskunta antaa hänelle epäluottamuslauseen. Nyt epäluottamuslauseen antoi media, minkä vuoksi Kataisen hermot pettivät ja puolue veti luottamuksensa ministeriltään.

Paloheimon mielestä suomalaiset tiedotusvälineet ampuivat uutisoinnissaan yli.

- Meitä on myös jonkinmoinen joukko kansalaisia, jotka ovat jo alkaneet jo ärsyyntyä siitä, että kun avaa päivän sanomalehden, niin siellä on sivukaupalla Ilkka Kanervan tekstiviesteistä.

Ja TV1:n iltauutisten ensimmäisenä aiheena voi olla Ilkka Kanervan tekstiviestit, jota viidentoista minuutin uutisissa käydään läpi viisi minuuttia, Paloheimo puuskahtaa.

Professori ei ryhdy arvioimaan, onko Suomen poliittinen kulttuuri nyt muuttumassa lähemmäksi muiden pohjoismaiden ja anglosaksisten maiden tyyliä.

- Suomi on kuulunut länsimaissa niihin maihin, jossa seksisuhteisiin ja erotiikkaan liittyvillä asioilla ei ole ollut kovin suurta merkitystä poliitikkojen poliittisen luottamuksen kannalta. Tässä suhteessa Suomi on täysin erilaista maailmaa kuin anglosaksiset Britannia ja Yhdysvallat, missä seksiskandaalit helposti pudottavat poliitikot tehtävistään.

Joka tapauksessa mediajulkisuudessa on tapahtunut muutos siinä, kuinka paljon tiedotusvälineet haluavat raportoida poliitikkojen yksityiseen toimintaan liittyviä asioita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.