Mainos

Tutkija Kaivopuiston kalakuolemasta: Ei normaali ilmiö

Helsingin Kaivopuiston rantaan ajelehtineiden kalojen kuolinsyy saattaa jäädä mysteeriksi. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen johtava ympäristötutkija Jari-Pekka Pääkkönen kertoo MTV3:n uutisille, että kuolleiden kalojen yhtäkkinen ilmaantuminen rantavesistöön ei ole kuitenkaan missään nimessä normaali ilmiö.

- Vastaavanlainen tapaus sattui viime vuonna Itä-Helsingissä, mutta kalakuoleman syy jäi tuolloinkin mysteeriksi, Pääkkönen sanoo.

Pääkkösen mukaan Kaivopuiston kalakuolemiin johtavia syitä on melko mahdotonta arvioida, sillä hän ei ole itse käynyt paikalla. Tutkija ei silti sulje pois esimerkiksi mereen joutuneen ympäristömyrkyn mahdollisuutta, vaikka hän ei pidäkään sitä todennäköisenä.

- Pienillä vesialueilla, kuten joissa tai puroissa ympäristömyrkyt saattavat aiheuttaa kalojen joukkokuolemia. Nyt kyseessä on kuitenkin meri, jossa vesimassaa on niin paljon, että taustalla pitäisi olla todella dramaattinen ympäristömyrkytystapaus.

Yksi vaihtoehto on se, että kalastustroolari on saattanut heittää ei-toivotut saaliit mereen.

- Tähänkin on vaikeaa sanoa mitään suuntaan tai toiseen, koska ensin pitäisi nähdä, kuinka paljon kaloja rannalla kelluu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.