Tutkija: Johtajuuden on muututtava

Suomalaisen yritysmaailman asiantuntijan mukaan suuryritysten johtajien erot saattavat kieliä uudenlaisen johtamisen aikakaudesta.

Tänään lähdöstään ovat ilmoittaneet Metsäliiton toimitusjohtaja Anne Brunila ja rakennuskonserni SRV:n toimitusjohtaja Eero Heliövaara. Viime viikolla erostaan ilmoitti Finnairin Jukka Hienonen.

Helsingin kauppakorkeakoulun professorin, kauppatieteiden tohtorin Raimo Lovion mukaan takana on finanssivetoisen yleisjohtamisen aikakausi. Lovion mielestä menestyvän yrityksen johtajan tulee tulevaisuudessa tuntea yrityksen tuote läpikotaisin. Sellaiseen ei pysty yleisjohtaja, joka kahlaa läpi erilaisia toimialoja.

- Nyt kaivataan enemmän sellaisia ihmisiä, jotka tuntevat tuotteet ja asiakkaat, siis tavallaan bisneksen ydinhomman. Painopiste siirtyisi enemmän toimialansa, tuotteensa ja asiakkaansa hyvin tunteviin johtajiin jotka pystyvät innovoimaan alansa uusiksi, Lovio kiteyttää.

Professori Raimo Lovion mukaan reaalitalouden kovin kriisi on tällä hetkellä päällä. Erityisesti metsä- ja rakennusala ovat ajautuneet vaikeuksiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat