Mainos

Tutkija: Ideaparkin julkinen kannatus syö Vanhasen luottamusta

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.)olisi kannattanut pidättäytyä kommentoimasta Vihdin Ideapark-suunnitelmia, arvelee dosentti, imagotutkija Erkki Karvonen Tampereen yliopistosta.

- Koska Vanhanen on esiintynyt periaatteen miehenä kaikissa asioissa, niin olisi toki luontevaa, että hän tässäkin asiassa olisi hyvin periaatteellinen ja tarkka jääviydestään, Karvonen pohtii.

Vanhanen on ilmoittanut tukevansa Ideapark-hanketta. Vihdin Ideaparkia ajaa liikemies Toivo Sukari, joka rahoitti Ilta-Sanomien mukaan Vanhasen vaalikampanjaa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n kautta.

- Kyllähän tämä ainakin näyttää pahalta eikä se ole omiaan lisäämään luottamusta pääministeriin, toteaa tutkija.

Karvonen kuitenkin muistuttaa, että Vanhanen ei ole ilmaissut tukeaan hankkeelle virallisissa yhteyksissä.

- Pääministeri pohti asiaa vain blogissaan eli varsin epävirallisissa merkeissä. Sillä tavoin en tätä kovin raskauttavana näe. Mitään virallisia valtiontukiesityksiähän ei tässä ole esitetty, painottaa Karvonen.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on luonnehtinut Vihdin kauppakeskushanketta ilmastopoliittisesti kestämättömäksi. Vapaavuoren mielestä paikka on sopimaton, koska sinne pääsisi vain autolla.

Tutkija Karvonen näkeekin Vanhasen tuen Ideaparkille näiltä osin melko ongelmallisina.Se ei ole tutkijan mukaan linjassa pääministerin vihreiden arvojen kanssa.

- Hän on presidentinvaaleissa esiintynyt hyvin vihreänä ehdokkaana. Vanhanen ei varmaan tullut ajatelleeksi asiaa tältä kantilta kommentoidessaan hanketta. Hän käsitteli aihetta ainoastaan elinkeinopoliittisesti, uusien työpaikkojen kannalta.

Keskusta kärsii kohusta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin vaalirahoista alkanut jupakka on varsin kiusallinen keskustalle, arvioi Karvonen.

- Puoleen kannatus on muutenkin notkahtanut viime aikoina eikä kohun pitkittyminen tee hyvää puolueelle.

Karvonen pitää hyvänä asiana sitä, että Kalli ilmoitti viimein vaalirahoittajansa ja päätti palauttaa rahat.

- Kyllä Kalli teki oikean johtopäätöksen. Näin kohulle saatiin ainakin näiltä osin päätös.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.