Mainos

Tutkija arvioi trion imagon: Stubb hylkäsi Pepsodentin ja Soini joviaalisuuden, Sipilä liian lälly

Trio Sipilä-Stubb-Soini rakentaa tarkoituksella imagoa hyvästä hengestä ja keskinäisestä luottamuksesta. Mediatutkija Veijo Hietala arvioi, että hallitusneuvotteluista kantautuvilla hyvän hengen viesteillä on selkeät tarkoitusperät.  

– Tämä hallitus pyrkii luomaan uskottavuutta itseensä, koska edellinen sixpack-hallitus oli kauhean riitaisa. Koko hallituskausi päättyi riitelyyn ja hallitus kaatui omaan mahdottomuuteensa - olisi varmasti kaatunut ilman vaalejakin. 

Hietala toteaa, että yhteiseen hiileen puhaltaminen -mentaliteetti on nyt vahvasti tapetilla.       

– Nyt yritetään luoda sellaista tunnetta, että ollaan yhdessä tekemässä ja samassa hengessä. Kyllä tällainen konsensushenki vetoaa kansalaisiin tänä päivänä.

Mediatutkija Hietala arvioi MTV Uutisten pyynnöstä kolmen ässän viimeaikaista esiintymistä.

Hietalan mukaan Sipilän esiintymistä leimaa asiallisuus ja asiantuntijuus. Stubb ja Soini ovat puolestaan joutuneet tekemään töitä juuri tämän eteen.


Juha Sipilä (kesk):

Plussapuolella voisi sanoa sen, että hänellä on hyvin asiantunteva ja asiallinen käyttäytyminen.

Hän on hyvin epäpoliitikkomainen, mikä varmasti oli yksi vaalimenestyksen salaisuus: hän ei näyttänyt poliitikolta, vaan enemmänkin asiantuntijalta. Toisaalta hän on hieman tylsä monen mielestä.

Hänessä ei ole sellaista räväkkyyttä kuin esimerkiksi Soinissa. Politiikka on nykyään räväköiden hahmojen politiikkaa. Hän voisi opetella vähän enemmän yleisön ottamista.


Alexander Stubb (kok):

Stubb oli alun perin iloinen velikulta. Sellaisen vaikutelman hän on luonut itsestään Pepsodent-hymyineen ja niin edelleen.

Hän on muuttanut julkista esiintymistään ja julkista imagoaan aika paljon. Jo ennen vaaleja hän yritti olla hyvin asiallinen ja ylenpalttisen hymyilyn sijasta hän puhui hyvin vakavalla naamalla isänmaan asiasta ja isänmaan etu -termit olivat käytössä.

Kyllä hän selvästi on vakavoitunut ja osakseen ihan edukseen. Tämä hänen uusi asiallisuutensa kääntää ehkä kokoomuksen suosiota ja kurssia.


Timo Soini (ps):

Soini on nyt viime aikoina tehnyt kovasti töitä ollakseen uskottava, koska ihmiset kokevat hänet populistina ja heittoja heittävänä. 

Hän on myöskin vähän samaan tapaan kuin Stubbkin asiallistanut puhettaan ja saanut ministerimäisyyttä esiintymiseensä ja uskottavuutta. Minusta se on myönteistä kehittymistä hänenkin kohdallaan. Tietysti monet jäävät varmasti kaipaamaan hänen heittojaan, ehkä enemmänkin sitä, mitä hän oppositiosta teki.

Olisiko sellainen miinuspuoli, että joviaalisuus on nyt vähentynyt hänen olemuksestaan ja ministeriys on tullut tilalle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.