Mainos

Tutkija: Armeijan operaatio luonteenomainen Algerialle

Algerian armeijan isku islamistien valtaamalle kaasuntuotantolaitokselle heijastaa maalle tyypillistä tapaa toimia vastaavissa tilanteissa, arvioi suomalainen sotilasasiantuntija.

– Algerialla on ollut perinteisesti voimakas suhtautuminen terroristijärjestöjen toimintaan, kapteeni Olli Teirilä Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta kommentoi STT:lle.

– Heillä on pyrkimys siihen, ettei näille anneta millään tavoin periksi.

Teirilän mukaan maalla on kokemusta islamistien vastaisista sotilasoperaatioista, joskaan ne eivät ole olleet yhtä näyttäviä kuin torstainen. Armeija on käynyt pienimuotoista sotaa ääriryhmiä vastaan vuoristossa pääkaupungin Alger'n itäpuolella sekä etelän aavikoilla Malin vastaisella alueella.

Algerian hyökkäyksessä kuoli islamistien ohella tuntematon määrä panttivankeja. Teirilä sanoo, että toistaiseksi on aikaista sanoa, mikä tähän johti.

-Oliko heillä (armeijalla) tarvittavat tiedot ja olivatko valmistelut kunnossa, että he pystyivät lähtemään operaatioon? Joudumme vielä odottamaan tarkempia tietoja, mitä siellä on tapahtunut, jotta voimme arvioida tapahtunutta.

(MTV3 - STT)

Katso Aino Huilajan juttu (18.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.