Mainos

Turvayhtiö Blackwateria epäillään uusista väärinkäytöksistä

Blackwater-yhtiö joutui ankaran arvostelun kohteeksi, kun se oli Irakissa osallisena ampumavälikohtauksessa, jossa kuoli yli 10 sivullista.

Irakissa ankaran kritiikin kohteeksi joutunut amerikkalainen turvayhtiö Blackwater on vaikeuksissa myös kotimaassaan. Lehtitietojen mukaan sen epäillään vieneen Irakiin aseita ja tarvikkeita ilman asianmukaisia lupia.

Sanomalehti News & Observer of Raleigh kertoo, että liittovaltion syyttäjät tutkivat tapausta, ja kaksi yhtiön työntekijää on myöntänyt syyllisyytensä. Lehden lähteiden mukaan Blackwater on ehkä vienyt luvatta muun muassa ampuma-aseita, yökiikareita ja panssarointia.

Yhtiön epäillään myös käyttäneen luvattomia aseita harjoituskeskuksessaan Pohjois-Carolinassa.

Irakin sisäministeriö peruutti Blackwaterin toimiluvan maassa viime viikonloppuna sattuneen ampumavälikohtauksen takia. Yhtiön turvamiehet alkoivat ammuskella ympäriinsä, kun heidän suojaamansa autosaattue joutui kranaattituleen Bagdadissa. Ainakin 11 sivullista sai surmansa välikohtauksessa.

Sanomalehti Washington Postin mukaan irakilaisviranomaiset tutkivat Blackwaterin osallisuutta myös kuuteen muuhun tänä vuonna sattuneeseen välikohtaukseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.