Mainos

"Turvavyöt olisivat pelastaneet"

Torremolinoslaisen hotellin aulassa istuu vaitonainen ja järkyttyneen oloinen suomalaisseurue. Ontuvat askeleet, käsivarsissa olevat siteet ja pienet naarmut kasvoissa kertovat edellisillan bussitragediasta, jossa yhdeksän suomalaisturistia sai surmansa. Pieni lapsi jaksaa leikkiä pirteästi, vaikka päälaella on iso laastari.

Griego Mar -hotelliin majoitetut 14 onnettomuudesta vähäisin vammoin selvinnyttä suomalaista eivät halua kommentoida tapahtunutta tiedotusvälineille.

Vain yksi nimettömänä pysyttelevä suomalaismies suostuu kommentoimaan lyhyesti eilisillan tapahtumia. Hänen mukaansa pelastustoimet kangertelivat. - Erittäin kauan siinä kesti, hän arvioi.

Onnettomuudesta selvinneen mukaan uhrien määrä olisi jäänyt vähäisemmäksi, jos useammat olisivat käyttäneet turvavyötä. - Meillä ne olivat päällä, hän sanoo viitaten vieressä istuvaan puolisoonsa.

Suut pysyivät suljettuina

Iltapäivällä onnettomuudesta selvinneet aloittavat matkansa kohti kotimaata. Sitä ennen he ovat käyneet hakemassa matkalaukkunsa poliisin hallusta.

Matkalaisia on saattamassa monipäinen liuta Espanjan Punaisen Ristin työntekijöitä punaisissa haalareissaan.

Hotellin ulkopuolella hyörii toimittajia kameroineen, mutta suut pysyvät suljettuina.

- Ei, ei, ei, toistaa yksi itkeneen näköinen nuori nainen toimittajien pyytäessä kommenttia.

Suomalaisista hotellissa huolehtinut Aurinkomatkojen kohdepäällikkö Tiina Maskonen pitää espanjalaisviranomaisten pelastustoimia hyvin onnistuneina. Hän saapui onnettomuuspaikalle 45 minuuttia kolarin jälkeen.

- Siinä vaiheessa kaikki oli jo tehty. Vakavimmin loukkaantuneet oli viety sairaalaan ja lievemmin loukkaantuneille annettiin ensiapua paikalle tuodussa bussissa, Maskonen sanoo.

Maskosen mukaan onnettomuusbussissa oli kaksi Aurinkomatkojen opasta, jotka molemmat ovat sairaalassa.

Ihmiset shokkivaiheessa

Griego Mar -hotellin aulassa onnettomuudesta selvinneitä on auttamassa myös Torremolinoksen siirtolais- ja turistipappi Timo Sainio.

-Yö on mennyt valvoessa, kertoo Sainio.

Sainio ymmärtää hyvin onnettomuudesta selvinneiden haluttomuutta puhua tiedotusvälineille, sillä matkalaiset ovat vajaata vuorokautta aiemmin tapahtuneen onnettomuuden jälkeen shokkivaiheessa.

Sainion mielestä on hyvä, että selvinneet pääsevät palaamaan Suomeen noin vuorokauden sisällä onnettomuudesta.

- On tärkeää, että he pääsevät puhumaan omien ihmistensä kanssa.

Sainion mukaan Aurinkorannikon suomalainen seurakunta on antanut esimerkiksi kuljetusapua onnettomuuden jälkihoidossa. Lisäksi onnettomuudessa vaatteensa menettäneille on tuotu päällepantavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.