Mainos

Turvatoimia tarkistetaan Ähtärin susionnettomuuden vuoksi – henkilökunta tarvittaessa valmis tappamaan vaarallisen eläimen

Ähtärin eläinpuistossa odotetaan puistoon tehtävää turvallisuustarkastusta, kertoo eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski Huomenta Suomessa. Eilen uutisoitiin, kuinka liian lähelle susien aitausta mennyt poika joutui susien puremaksi, saaden käteensä vakavia vammoja.

Eläinpuisto on tehnyt tapahtuneen johdosta myös omia toimia. Susilla ei muun maussa ole enää pääsyä aidan varteen. Näin jatketaan ainakin siihen saakka, kunnes tarkastukset on tehty ja mahdolliset viranomaisten uudet ohjeet saadaan.

– Tänään keskustellaan perusteellisesti hoitajien kanssa, Seppäkoski kertoo. Hän kuvailee tapahtuneen järkyttäneen niin henkilökuntaa kuin häntä itseäänkin.

Hänen mukaansa tapahtunut on erittäin harvinaista, ja eläinpuiston toimintatavat tullaan ehdottomasti tarkastamaan asian tiimoilta.

Valmiita jopa tappamaan eläimen

Korkeasaaren kuraattori Ville Vepsäläinen kertoo, ettei eläintarhassa ole viimeisten vuosikymmenten aikana vastaavia vaaratilanteita.

– Tällaista ei pääse vahingossa tapahtumaan, jos eläintarhan ohjeita noudatetaan, hän kertoo.

Eläintarhoissa ja -puistoissa on monenlaista ennaltaehkäisyä riittävistä suoja-aidoista sopiviin etäisyyksiin ja ohjekyltteihin. Kotimaassa ja maailmalla tapahtuneiden onnettomuuksien tai tahallisten tarhaan menojen jälkeen toimien riittävyyttä tarkastetaan. Hätätilanteissa eläintarhan henkilökunta on koulutettu tainnuttamaan tai jopa tappamaan vaaraa aiheuttavan eläimen.

Sekä Seppäkoski että Vepsäläinen uskovat valtaosan noudattavan annettuja turvallisuusohjeita. Seppäkoski uskoo valtaosan eläintarhassa vierailevista haluavan kunnioittavasti nähdä eläimiä ja ymmärtävän miten niiden kanssa tulee käyttäytyä.

– Osa ei kuitenkaan välttämättä tajua, että ne ovat villieläimiä eikä niitä ole kesytetty, hän toteaa.

Pohtiessa vastuukysymyksiä eläintarhassa Vepsäläinen muistuttaa, että lapset ovat tarhassa aikuisen vastuulla. Lapset voivat kuitenkin aina toisinaan kadota hetkeksi, minkä takia hän kuuluttaakin henkilökunnan ja kaikkien aikuisten velvollisuutta puuttua näkemiinsä tilanteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.