Mainos

Turvasumuttimia pian apteekin hyllyltä

Ihmisten lisääntynyt turvattomuuden tunne heijastuu myös apteekkeihin, jotka ovat tekemässä mielenkiintoista aluevaltausta. Lääkkeiden ja terveystuotteiden rinnalle apteekkien tuotevalikoimiin ilmestyy pian myös turvallisuustuotteita.

Avainapteekit-ketju on jo ottanut suomalaisen Turvakerroin Oy:n valmistaman turvasumuttimen hyllyilleen. Toimitusjohtaja Kim Nummilan mukaan uusi tuoteryhmä istuu hyvin ketjun ajatusmalliin.

- Olemme terveyden ja hyvinvoinnin asialla. Laveasti katsoen ihmisen koskemattomuus kuuluu hyvinvoinnin alaan. Turvasumuttimella voidaan turvata se, että ihminen pystyy kaikissa tilanteissa säilyttämään koskemattomuutensa, Nummila perustelee.

Turvakerroin Oy:n turvasumutin poikkeaa aikaisemmin myynnissä olleista sumuttimista siinä, että se ei vaadi erityistä hallussapitolupaa. Sumutin on kehitetty Tekesin tuella poliisin ja rajavartiolaitoksen kanssa ja siihen on valittu aineita, jotka eivät lamaannuta tai aiheuta pysyviä vahinkoja.

Sumuttimen tehoaineita ovat punainen väriaine, mentoli, UV-väri ja suola. Värin tarkoitus on auttaa hyökkääjän myöhemmässä tunnistamisessa, mentolin ja suolan taas aiheuttaa sokkireaktio silmille.

- Mentoli on vanhaa tuttua, lääkkeissäkin olevaa ainetta jonka vaikutus perustuu siihen, että kun sitä silmiin menee, niin silmät menevät kiinni ja alkavat vuotaa, Nummila selittää.

Lisäksi turvasumuttimessa on 120 desibelin hälytysääni, jonka voisi kuvitella herättävän myös ympäristön huomion. Turvakertoimen pienikokoista turvasumutinta lanseerataankin yksin liikkuville ihmisille ennaltaehkäisevänä turvallisuustuotteena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.