Mainos

Turvaselaaminen estää väärille sivuille eksymistä

Lasten ja nuoren netissä surffailua voidaan rajoittaa tai estää myös älypuhelimissa. Puhelimissa itsessään on asetuksia, joilla netin käyttöä voidaan rajoittaa.

Lisäksi puhelimeen voi hankkia sovelluksia, joiden avulla surffaaminen on turvallisempaa. Näitä ovat esimerkiksi turvaselaimet, joissa voidaan sallia sivuja ja estää sivuja.

-PC-laitteissa on pitkään ollut käytössä lapsilukkotoiminnallisuuksia, joilla lasten netin surfaamista voidaan rajoittaa. Näitä samoja ominaisuuksia on tuotu älypuhelimeen, kertoo tietoturva-asiantuntija Mustonen F-Securelta.

Suodattimet eivät kuitenkaan ole aukottomia, ja lapsella on usein joku kaveri, joka pääsee käsiksi suodatettuun materiaaliin. Siksi lapsen on hyvä tietää, miten toimia, jos hän netissä liikkuessaan törmää sopimattomaan sisältöön tai tulee kiusatuksi.

Teleoperaattorit tarjoavat lasten ja nuorten käyttöön usein pakettiliittymiä, joihin kuuluu nettiyhteys. Näistäkin liittymistä voidaan kuitenkin sulkea netin käyttö kokonaan pois, jos vanhemmat niin toivovat.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.