Mainos

Turvapaikkana Suomi – suora tv-keskustelu huipentaa MTV:n suuren pakolaispäivän

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona suuren pakolaispäivän, joka huipentuu kaksituntiseen suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla.

Päivän tarkoituksena on nostaa esille pakolaisaihetta mahdollisimman monipuolisesti. Käsittelyyn nostetaan niin pakolaisuuden kustannukset, siihen liittyvät pelot ja riskit, sen synnyttämä vihapuhe, tavat auttaa pakolaisia sekä suomalaiset arvot ja arvojohtaminen.

Pakolaisuus on teemana jo aamulla Huomenta Suomessa kello 6.25 alkaen. Aihetta käsitellään myös laajasti MTV.fissä sekä Radio Novassa koko päivän ajan.

Illan suorassa, kaksituntisessa tv-lähetyksessä kuullaan asiantuntijoita, päättäjiä, pakolaisia sekä julkisuuden henkilöitä, jotka ovat tekemisissä teeman kanssa tavalla tai toisella.

"Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä" -lähetys syntyy MTV:n studiolla, mutta siinä vieraillaan myös eri puolilla Suomea ja maailmaa. 

– Suomalaisilla on erittäin paljon kysymyksiä ja huolenaiheita, epäilyjä tästä asiasta. On tärkeää kertoa, mistä tässä koko pakolaiskriisissä on kyse. Miksi Eurooppaan ja Suomeen tulee niin paljon pakolaisia tällä hetkellä, miten tämä keskustelu ja akuutti kriisi Euroopassa aiotaan ratkoa, mitkä ovat Suomen velvollisuudet tässä humaanissa kriisissä ja sen ratkaisemisessa – näistä puhutaan, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

– Varmasti myös ihmiset pohtivat paljon sitä, mitä he jokainen itse voivat tehdä, ja miten voivat auttaa itse turvapaikanhakijoita, tähän haemme myös vastauksia.

Ylä-Anttila toivoo, että tiedon lisääminen auttaa hälventämään pelkoa ja epäluuloa.

– Siitä tässä on suuressa pakolaiskeskustelussa on kyse. Toivomme, että ihmiset rohkeasti esiin myös ne huolenaiheensa ja haemme asiantuntijoilta siihen vastauksia. Meidän on pystyttävä tätä yhdessä käsittelemään. Mielipiteitä saa olla puolesta toiseen, mutta ihmisarvon kunnioittaminen on kaikille sama.

Lähetyksen juontavat uutisankkurit Jaakko Loikkanen ja Aino Huilaja.

Yleisö voi osallistua keskusteluun muun muassa Twitterissä #turvapaikka. Twiittejä nostetaan lähetykseen ja niistä otetaan kiinni suoran lähetyksen keskusteluissa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja