Mainos

Turvapaikkahakemusten ruuhka saatu purettua

Turvapaikkahakemusten käsittelyruuhkan purkaminen perustuu sisäministeriön ja Ulkomaalaisviraston tulossopimukseen.

turvapaikanhakija

Ulkomaalaisvirasto on saanut ratkaistua lähes kaikki ennen vuotta 2004 tehdyt turvapaikkahakemukset. Vuoden lopulla oli vireillä kaikkiaan 1 400 turvapaikkahakemusta.

Vanhoja hakemuksia on vireillä enää noin 70. Ne ovat niin sanottuja Dublin-tapauksia eli vastauksia hakijoille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa aiemminkin jostain toisesta EU-jäsenvaltiosta.

Tänä vuonna tehtyjä turvapaikkahakemuksia on 895, ja ne koskevat 1 244 henkilöä. Kolmasosa hakemuksista on viraston mukaan jo ratkaistu. Näihin ratkaisuihin sisältyvät myös Slovakian romanien tekemät hakemukset.

Turvapaikkahakemusten käsittelyruuhkan purkaminen perustuu sisäministeriön ja Ulkomaalaisviraston tekemään tulossopimukseen. Ulkomaalaisviraston mukaan tulos saavutettiin ylitöitä tekemällä, työkulkuja kehittämällä ja töitä priorisoimalla. Virastosta tähdennetään, että kaikki hakemukset kuitenkin käsiteltiin yksilöllisesti.

Vappuna voimaan tullut uusi ulkomaalaislaki korvaa kokonaisuudessaan vuodelta 1991 peräisin olevan lain. Nyt Suomen kansalaisen perheenjäsenen ei enää tarvitse hakea ja odottaa oleskelulupaa ulkomailla. Hän voi tulla Suomeen ja hakea lupaa Suomessa. Paikallispoliisi päättää luvan myöntämisestä.

Uusi laki muuttaa työlupajärjestelmän perusrakenteet, mutta turvapaikkamenettelyt säilyvät ennallaan.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja