Mainos

Turvapaikkahakemusten määrä laski huomattavasti teollisuusmaissa

Turvapaikkahakemusten määrä teollisuusmaissa väheni viime vuonna 20 prosenttia, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR kertoi tänään. Turvapaikkaa haki 36 länsimaassa yhteensä 463 000 ihmistä. Turvapaikkaa haki yhtä vähän ihmisiä viimeksi vuonna 1997. Euroopan unionissa turvapaikkahakemusten määrä tippui 22 prosenttia.

UNHCR:n johtaja Ruud Lubbers sanoo olevansa tyytyväinen hakemusten määrän vähenemiseen.

-Useimmat suurista turvapaikanhakijaryhmistä - eritoten afgaanit, irakilaiset ja Serbia-Montenegrosta tulleet ihmiset - ovat pienentyneet. Se osoittaa muutoksen heidän kotiseuduillaan. Emme voi kuitenkaan vielä rentoutua. Useissa maissa olojen parantuminen on yhä haurasta, Lubbers sanoi UNHCR:n tiedotteen mukaan.

Eniten turvapaikanhakijoita oli Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Kolmanneksi eniten hakemuksia vastaanotettiin Ranskassa. Neljänneksi listalla putosi Saksa, joka on ollut teollisuusmaiden suosituin tai toiseksi suosituin turvapaikanhakukohde kuluneiden 20 vuoden ajan.

Lubbers toivoo, että asenteet turvapaikanhakijoita kohtaan muuttuisivat nyt kun heidän määränsä on vähentynyt. Hän toivoi, että Euroopan maat voisivat alkaa keskustella turvapaikanhakijoiden suojelemisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.