Mainos

Turvapaikanhakijoiden määrä lisääntynyt reilusti

Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä on noussut alkuvuonna jo liki viime vuoden tasolle. Kasvu johtuu etenkin romanialaisten turvapaikanhakijoiden määrän tuntuvasta noususta.

Turvapaikanhakijoiden määrä on noussut tänä vuonna viime vuodesta selvästi.


Turvapaikanhakijoiden määrä on noussut huomattavasti tänä vuonna. Ulkomaalaisvirastosta kerrotaan, että kesäkuun loppuun mennessä Suomesta haki turvapaikka yhteensä 1536 ihmistä. Määrä on lähes sama kuin koko viime vuoden hakijamäärä.

Ulkomaalaisviraston mukaan kasvu johtuu erityisesti romanialaisista, joita tuli vuoden alkupuoliskon aikana maahamme yli 500. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat venäläiset ja turkkilaiset.

Ulkomaalaisvirasto antoi turvapaikkapäätöksen vuoden alkupuoliskolla kaikkiaan 1705 hakijalle, mikä on purkanut ruuhkaa. Turvapaikan sai seitsemän ja oleskeluluvan 270 hakijaa. Kielteinen päätös annettiin 1186 hakijalle, joista romaneja oli 416 ja venäläisiä 216. Raukeamispäätöksen sai 242 hakijaa.

Kesäkuun lopussa päätöstä odottaneiden Romanian romanien hakemukset ratkaistiin heinäkuun aikana, kerrotaan Ulkomaalaisvirastosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.