Mainos

Turvaneuvostostolle uusi Iran-päätöslauselmaluonnos

Päätöslauselmalla rangaistaisiin Irania siitä, että se on kieltäytynyt lopettamasta uraanin rikastamista.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet ja Saksa esittävät päätöslauselmaa, jolla tiukennettaisiin Irania koskevia pakotteita.

Päätöslauselmaluonnos annettiin YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi tänään. Turvallisuusneuvoston odotetaan äänestävän siitä ensi viikolla.

Päätöslauselmalla rangaistaisiin Irania siitä, että se on kieltäytynyt lopettamasta uraanin rikastamista. Yksityiskohtia päätöslauselmaluonnoksesta ei ole kerrottu, mutta julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan iranilaisaseiden ostaminen kiellettäisiin ja Iranin ydin- ja ohjusohjelmiin liittyvät yksityisten ja yritysten varat jäädytettäisiin. Valtioita ja laitoksia kehotettaisiin olemaan antamatta uusia avustuksia tai lainoja Iranille.

Iranin presidentti kutsui YK:n pakotepäätöstä paperinpalaksi

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sivuutti YK:n turvallisuusneuvoston uuden mahdollisen pakotepäätöksen paperinpalana, joka ei lopeta Iranin ydinohjelmaa. Keski-Iranissa puhunutta Ahmadinejadia lainasi puolivirallinen Mehr-uutistoimisto.

Presidentti kiisti turvallisuusneuvoston laillisuuden ja sanoi, ettei Iranin kansa anna arvoa sen päätöksille.

- Vaikka te kaikki (länsimaalaiset) kokoontuisitte yhteen ja kutsuisitte mukaan myös esi-isät helvetistä, tämä ei pysäyttäisi Iranin kansaa, presidentti uhosi.

Ahmadinejadin mukaan pakotteilla tulee olemaan aivan päinvastainen vaikutus.

- Te määräsitte meille pakotteita taannoin, mutta me hankimme ydinteknologiaa. Määrätkää talouspakotteita meitä vastaan nyt ja seuratkaa mitä teemme seuraavaksi, presidentti jatkoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.