Mainos

Turvamiesten väkivalta puhuttaa Virossa

Postimees-lehden tekemässä kyselyssä 60 prosentilla oli kielteisiä kokemuksia turvamiehistä muun muassa erinäisissä tapahtumissa.

Virossa on herännyt keskustelu turvayritysten työntekijöiden väkivallasta. Sytykkeen sille antoi kahden liikemiehen pieksentä syyskuussa Viru-hotellin Amigo-yökerhossa Tallinnassa.

Piilossa ollut valvontakameran nauha levisi julkisuuteen pari viikkoa myöhemmin. Video paljasti, että yökerhon turvamiehen hakkasivat jopa puolen tunnin ajan kahta käsiraudoissa ollutta yökerhon asiakasta Amigon turvahuoneessa.

Nyt Viron suurin sanomalehti Postimees on arvostellut poliisia liiasta lempeämielisyydestä väkivallan tekijöitä kohtaan.

Postimees-lehti kirjoitti pääkirjoituksessaan hiljattain, että poliisin pitäisi huolehtia paremmin kansalaisten turvallisuudesta turvafirmojen työntekijöiden väkivaltaa vastaan, eikä vain puhua lain muuttamisesta niin, että firmojen velvollisuudet ja tehtävät määriteltäisiin tarkemmin.

Tallinnan yökerhon miehiä on lehden mukaan aiemminkin syytetty pieksemisestä. Videonauhoituksesta ovat kuitenkin aina puuttuneet ratkaisevat hetket, eikä juuri ketään ole saatu syytteeseen.

Lehden mukaan poliisi oli äskettäin tehnyt eräälle Tallinnan kaupunkiosahallitukselle esityksen alkoholin myyntiluvan peruuttamisesta suurelta kaupalta, kun yksi sen myyjä oli myynyt pullon olutta kahdelle alaikäiselle.

Sen sijaan yksikään turvafirma ei sen sijaan ole jäänyt ilman toimilupaa, vaikka niiden työntekijöitä on toistuvasti epäilty väkivallasta ja todisteiden hävittäisestä.

Postimees-lehti on tehnyt myös kyselyn turvafirmoista, johon vastasi pitkälle toistatuhatta ihmistä. Heistä 60 prosentilla oli kielteisiä kokemuksia turvamiehistä muun muassa kaupoissa ja erinäisissä tapahtumissa.

Eräs poliisin edustaja on huomauttanut, että turvafirmojen työntekijöiden koulutus on joko aivan muodollista tai sitä ei ole ollenkaan. Yhtenä ratkaisuna turvamiesten koulutusongelmaan Virossa on esitetty poliisikoulun yhteyteen perustettavaa jaostoa, joka huolehtisi turvamiesten ammattiopetuksesta.

(MTV3/Antti Halinen/Johanna Sainio)

Lue myös: (28.9)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.