Mainos

Turvallisuusuhat Suomenlahdella lisääntyvät

Laivaliikenne Suomenlahdella lisääntyy Venäjällä parin vuoden kuluttua avautuvan uuden Ust-Lugan sataman myötä. Kun samaan aikaan myös Viron-matkustajaliikenne on vauhdittumassa, tarkoittaa se turvallisuusuhkien merkittävää lisääntymistä Suomenlahdella. Rantavaltiot ovat pian uusien haasteiden edessä.

Suomenlahden vilkkaimman kohdan, eli Helsinki-Tallinna-reitin ja Venäjän-liikenteen risteyksen, ohittaa talvella noin 120 ja kesällä noin 150 alusta päivässä.

Ust-Lugan sataman avautumisen myötä luvassa on päivittäin kolmisenkymmentä rahtialusta lisää, mikä on etenkin talviaikaan haasteellista.

- Kuivarahtiliikenteen suuri määrä tulee lisäämään liikkumista Suomenlahdella selkeästi, kertoo Liikenneviraston apulaisjohtaja Matti Aaltonen.

- Rantavaltioiden täytyy panostaa jäänmurtokapasiteettiin. Sitä on lisättävä selvästi ja myös uusittava, jotta ollaan ajan tasalla, Aaltonen jatkaa.

Myös liikenteenohjausta ja tiedottamista on kehitettävä edelleen, jotta Suomenlahti välttyy vastaisuudessakin esimerkiksi kohtalokkaalta öljyonnettomuudelta.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 14.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.