Mainos

Turvallisuustutkimus alkaa rekka- ja bussiliikenteestä

Tutkimuksen avulla selvitetään mm. kuljettajien terveydentilaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa laajan tutkimuksen kuorma-auto- ja bussiliikenteen turvallisuudesta. Tutkimus on yksi niistä kiireisistä toimista, joihin ministeriö on päättänyt ryhtyä Konginkankaan suuronnettomuuden takia.

Kesän aikana liikenne- ja viestintäministeriö pohtii myös muun muassa talviajan nopeusrajoituksia.

- Erikseen pohdimme sitä, tulisiko raskaalle liikenteelle asettaa muuta liikennettä alempi talvinopeus, kertoo ministeri Leena Luhtanen.

Turvallisuustutkimus ensi vuonna

Turvallisuustutkimuksen on määrä valmistua ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa kuljettajien terveydentilaa ja työtä, samoin liikennerikkomusten ja -rikosten seuraamusjärjestelmää.

Työhön kuuluu myös esimerkiksi kuormitusten tarkastukset ja ajonopeudet samoin kuin tekniset selvitykset ajoneuvojen turvallisuudesta.

Tutkimuksen johtoryhmässä on edustajia liikenne- ja viestintäministeriöstä, valtionvarainministeriöstä, sisäasiainministeriöstä, Ratahallintokeskuksesta, Ajoneuvohallintokeskuksesta, Liikennevakuutuskeskuksesta ja Liikenneturvasta. Puheenjohtajana toimii ylijohtaja Harri Cave'n liikenne- ja viestintäministeriöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.