Mainos

Turvallisuustutkijat: iPhonessa tietoturva-aukkoja

Turvallisuusasiantuntijat ovat paljastaneet Applen iPhonessa olevan useita tietoturvallisuusaukkoja. Las Vegasissa yhdessä maailman suurimmassa tietoturvallisuusalan tapahtumassa, Black Hatissa, puhuneet turvallisuusasiantuntijat varoittavat iPhonen käyttäjiä muun muassa siitä, että laite on täysin avoin hakkereille esimerkiksi henkilötietovarkauksien suhteen.

Berliinin teknillisen yliopiston tutkijat Miller ja Collin Mulliner ovat muu muassa paljastaneet tavan, jolla hakkerit voivat helposti ottaa laitteen haltuunsa ja estää omistajaa käyttämästä sitä. Uutistoimisto Reuters kertoo, että heidän mukaansa Applea on pyydetty korjaamaan tietoturva-aukot, mutta yhtiö ei ole vielä ryhtynyt toimiin asian suhteen.

- Yhtiön maine ja uskottavuus voivat kärsiä, jos se ei ota tätä vakavasti ja vastaa paljastuksiin, sanoi anylyytikko Trip Chowdry.

Turvallisuusasiantuntijat kertoivat avoimesti tavan, jolla hakkerit voivat murtautua laitteen järjestelmään. Heidän mukaansa on kuitenkin parempi kertoa se avoimesti, kuin odottaa, että hakkerit löytävät metodin kaikessa hiljaisuudessa.

- Pahat pojat löytävät tietoturva-aukot joka tapauksessa, Mulliner vastasi hakkerointitavan julkistukseen liittyvään kritiikkiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.