Mainos

Turvallisuusongelmat viivästyttivät lentoja Chicagossa

Mies ryntäsi turvatarkastusten ohi Chicagon O Haren lentokentällä eilen ja aiheutti kriisin, jonka aikana 6000 lentomatkustajaa evakuoitiin, 120 lentoa peruutettiin ja ilmaliikenne häiriintyi ympäri Yhdysvaltoja. Turvallisuusrikkomus Yhdysvaltain toiseksi vilkkaimmalla lentokentällä sattui United Airlinesin Yhdysvaltain ja kansainvälisten lentojen keskuksessa aikana, jolloin turvatoimia on muutenkin lisätty mahdollisten kansainvälisten terrori-iskujen takia.

Viranomaiset sanoivat tilanteen alkaneen, kun mies juoksi valvottua poistumiskäytävää pitkin väärään suuntaan ja katosi väkijoukkoon. 6000 matkustajaa evakuoitiin matkatavaroineen koneista ja porteilta ja lähetettiin rakennuksen ulkopuolelle odottamaan, kunnes turvallisuushenkilökunta sai etsintänsä päätökseen - tuloksetta.

Turvatoimet myöhästyttivät lähtöjä Chicagossa kolmisen tuntia alkaen noin kello 23:sta Suomen aikaa. Viranomaisten mukaan Chicagon O Haren lentokentän myöhästymiset vaikuttivat lentoliikenteen aikatauluihin ympäri Yhdysvaltoja.

Viimeaikaiset turvallisuusrikkomukset ovat usein aiheuttaneet pitkällisiä häiriöitä päivittäisiin lentoaikatauluihin muilla lentokentillä. Viranomaisten mukaan minkään aikaisemman rikkeen aiheuttamat häiriöt eivät kuitenkaan ole olleet niin suuret kuin O Haren lentokentällä juuri sattuneet.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.