Mainos

Turvallisuusneuvosto tuomitsee Intian ja Pakistanin

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi lauantaina yksimielisesti Intian ja Pakistanin niiden äskettäin tekemien ydinkokeiden vuoksi. Turvallisuusneuvoston päätöslauselmassa Intiaa ja Pakistania vaaditaan "pidättäytymään uusista kokeista". Lisäksi kaikkia valtioita kehotetaan olemaan tekemättä ydinkokeita.

Turvallisuusneuvosto pääsi päätöslauselman sisällöstä yhteisymmärrykseen myöhään eilen, ja se hyväksyttiin tänään. Turvallisuusneuvosto kehotti Intiaa ja Pakistania allekirjoittamaan sekä ydinaseiden leviämistä rajoittavan ydinsulkusopimuksen että ydinkoekieltosopimuksen. Päätöslauselmassa ei kuitenkaan uhata maita pakotteilla.

-Meillä on hyvä päätöslauselma, joka lähettää selvän viestin Intialle ja Pakistanille, että niiden on lopetettava varustelupolitiikkansa ja liityttävä kansainväliseen yhteisöön, sanoi Yhdysvaltain YK-lähettiläs Bill Richardson ennen lauselman hyväksymistä. Päätöslauselmassa maita kehotetaan myös aloittamaan uudelleen vuoropuhelu keskinäisistä kiistakysymyksistä kuten Kashmirin kiistasta.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.