Mainos

Turvallisuusneuvosto keskustelee Itä-Jerusalemin siirtokunnista

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu määräsi tänään suljettavaksi neljä palestiinalaisten toimistoa Itä-Jerusalemissa. Netanyahun mukaan toimistot kuuluivat palestiinalaisten itsehallintoelimille, jotka eivät rauhansopimuksen mukaan saa toimia Itä-Jerusalemissa.

Netanyahu torjui aiemmin päivällä arvostelun, jota Yhdysvallat on esittänyt Israelin aikeista rakentaa Itä-Jerusalemiin uusi juutalaislähiö. Alustavat työt alkavat alueella lähipäivinä, Netanyahu sanoi.

Presidentti Bill Clintonin mukaan rakennushanke on uhka Lähi-idän rauhanprosessille ja Israelin olisi tullut luopua koko suunnitelmasta. Clinton esitti näkemyksensä tavatessaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin eilen.

Netanyahu sanoi kahdelle israelilaiselle radioasemalle, ettei Yhdysvaltain arvostelussa ollut mitään uutta.
-Me odotimme tätä, pääministeri sanoi. Clintonin kanta oli hänen mukaansa vain yksi todiste siitä, ettei Yhdysvalloilla ja Israelilla ole yhteneväistä käsitystä Jerusalemista.

Israel valtasi Jerusalemin itäosan vuonna 1967 ja liitti sen alueisiinsa. Yhdysvallat ja suurin osa kansainvälistä yhteisöä eivät ole tunnustaneet valtausta vaan ne ovat pitäneet lähetystönsä Tel Avivissa.

Maanmittaustyöt alkavat Netanyahun mukaan lähipäivinä Har Homassa, jota palestiinalaiset kutsuvat Jebel Abu Ghneimiksi. Rakennustöiden on määrä alkaa kahden viikon sisällä, kertoivat israelilaiset lehdet. Kaikkiaan alueelle tulee asunnot noin 30 000 juutalaiselle.

YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee Israelin rakennushanketta myöhemmin tänään.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.