Mainos

Turvallisuusneuvosto jälleen koolle

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu jälleen tänään. Neuvoston puheenjohtaja Jassim Buallay kertoi eilen suljettujen ovien takana pidettyjen keskustelujen jälkeen, että alustaviin keskusteluihin päätöslauselmasta päästään vasta tänään.

Läntisten diplomaattien mukaan on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että 15-jäseninen neuvosto päätyisi päivän aikana minkäänlaiseen ratkaisuun. Venäjän lähettiläs Sergei Lavrov sanoi, että tarkoitus on aloittaa keskustelut siitä, miten Irakin tilanne saataisiin jälleen diplomatian tielle.

Butler ei eroa asetarkastajien johdosta

YK:n asetarkastusryhmän johtaja Richard Butler sanoi eilen, ettei hän vaatimuksista huolimatta aio erota. Butlerin eroa ovat vaatineet Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov sekä Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov. Butler kielsi eron toimittajille ehdottomaan sävyyn.

Venäjä on ensimmäinen, joka on avoimesti vaatinut Butlerin eroa. Eilisissä YK:n turvallisuusneuvoston suljetuin ovin käydyissä keskusteluissa myös Kiina ehdotti Butlerin astumista sivuun. Kiinan edustaja perusteli näkemystään sillä, että Butler määräsi tarkastajat poistumaan Irakista ilman turvallisuusneuvoston lupaa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.