Mainos

Turvallisuusneuvosto: Israelille päivä aikaa

YK:n turvallisuusneuvosto odottaa Israelilta maanantain aikana myönteistä vastausta Jeninin tutkimusryhmän maahanpääsystä.

Kofi Annan kehottaa israelilaisia lopettamaan talojen tuhoamisen

Turvallisuusneuvosto on antanut pääsihteeri Kofi Annanille yhden päivän aikaa selvittää Israelin kanssa, milloin ja millä ehdoilla tutkimusryhmä pääsee Jeninin pakolaisleirille.

Turvallisuusneuvosto odottaa Israelin myöntyvän päästämään Martti Ahtisaaren johtaman tutkimusryhmän maahan. Neuvoston puheenjohtaja Venäjän Sergei Lavrov ei halunnut spekuloida Israelin mahdollisella kieltäytymisellä tai viivytyksillä.

Turvallisuusneuvosto viestittää olevansa turhautunut jatkuviin viivästyksiin.

Israel miehitti Hebronin

Israel on miehittänyt Hebronin kaupungin Länsirannalla viime yönä. Silminnäkijöiden ja palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan seitsemän ihmistä sai surmansa ja useita haavoittui, kun Israelin tankit tunkeutuivat kaupunkiin taisteluhelikopterien tukemana.

Israelin toimet ovat kosto palestiinalaismiehen lauantaisesta iskusta Adorassa lähellä Hebronia. Iskussa kuoli neljä ja haavoittui kahdeksan israelilaista.

Bush vaatii Arafatilta toimia

Yhdysvaltain presidentti George Bush on kiittänyt Israelia päätöksestä lopettaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin saarto. Bushin mukaan Arafatin pitäisi nyt toimia päättäväisesti, jotta israelilaisia vastaan tehdyt terrori-iskut loppuisivat.

Arafatin täytyy ottaa ohjat käsiinsä ja ansaita toimillaan luottamus, presidenttii Bush totesi.

(MTV3-Reuters)

(Huomenta Suomi 29.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.