Mainos

Turvallisuusneuvosto hampaaton Suu Kyin tilanteessa

YK:n turvallisuusneuvosto julkisti tänään vesitetyn lauselmansa koskien Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin asettamista puoleksitoista vuodeksi kotiarestiin.

Lopullisessa lauselmassa turvallisuusneuvosto esittää "vakavan huolensa liittyen Suu Kyin tuomitsemiseen ja sen aiheuttamiin poliittisiin vaikutuksiin". Lauselmassa myös toistetaan, että poliittisten vankien vapauttaminen on tärkeää.

Lausunnon esittänyt Britannian YK-lähettiläs John Sawers perusteli lausunnon vesittymistä:

- Luulen, että me kaikki tiedämme turvallisuusneuvoston eri jäsenillä olevan eri kannat asiaan. Länsimaiden vahvoja mielipiteitä ei jaeta kaikissa maissa.

Kiinan tukena Venäjä

Veto-oikeuttaan istunnossa käyttänyt Kiina tahtoi kansainvälisen yhteisön kunnioittavan Myanmarin oikeuden päätöstä. Kiina on Myanmarissa valtaa pitävän sotilasjuntan tärkeimpiä liittolaisia ja aseistajia.

Kiinan ohella Venäjä, Vietnam ja Libya vastustivat vahvempaa muotoilua tekstiin. He myös vaativat, ettei Myanmarin sisäisiin asioihin puututtaisi.

Suu Kyi tuomittiin kotiarestisääntöjen rikkomisesta, kun amerikkalaismies John Yettaw ui hänen talolleen. Yettaw tuomittiin tempauksestaan seitsemäksi vuodeksi pakkotyöhön.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.