Mainos

Turvallisuuskonferenssin tulokset epäilyttävät: "Tulitauot tuppaavat loppumaan nopeasti Lähi-idässä"

7:35

Münchenin turvallisuuskonferenssi on ensimmäinen todellinen yritys ratkaista Syyrian konflikti, sanoo kansainvälisen Punaisen Ristin Syyrian operaatiojohtaja Jyri Rantanen.

– Siellä on sodittu on viisi vuotta, tämä on oikeastaan ensimmäinen jollainlailla vakava yritys jonkinlaiseen parannukseen, siinä mielessä hyvä, Rantanen kommentoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Epäluulo on kuitenkin paikallaan tuloksista keskusteltaessa, Rantanen sanoo.

– Varsinkin Lähi-idässä nämä tulitauot tuppaavat loppumaan aika nopeasti. Tässä varsinkin kaikki osapuolet eivät ole olleet edustettuina ja vielä opposition puolella on niin paljon näitä pieniä osapelureita, että saa ne kaikki yhden sopimuksen alle. Vielä on kyllä pitkä matka tulitaukoon pääsemiseksi.

Konferenssissa sovittiin tulitauosta Syyrian hallituksen ja maltillisen opposition välillä, vaikka osapuolet itse eivät olleet paikalla asiasta sopimassa.

– Jotenkin olen vähän skeptinen sen suhteen, että yhtäkkiä nämä osapuolet, jotka ovat olleet vähintäänkin kuin kissat ja koirat, saisivat yhtäkkiä rauhan aikaan.

Vaikka turvallisuuskonferenssin tuloksia on ennätetty kritisoida jo monelta taholta, löytää Rantanen myös hyviä puolia.

– Meidän työn näkökulmasta, jos saataisiin jonkinlaisia käytäviä avun tarvitsijoiden luokse, tämmöinen olisi positiivinen kehitys. Tämmöistä on ehkä näköpiirissä, Rantanen arvelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.